ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene

13:15 | 24.11.2021 Categorie: Comunicate

Ministerul de Externe a găzduit o sesiune de instruire în domeniul diplomației economice

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a găzduit sesiunea de instruire în domeniul diplomației economice oferită de doi experți din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Comerțului de la Budapesta. 

Scopul sesiunii a fost de a face un schimb de bune practici moldo-ungare în domeniul diplomației economice. A fost prezentată, în mod special, expertiza ungară în domeniile atragerii investițiilor și promovării exporturilor. 

Acțiunea se încadrează în obiectivul consolidării capacităților instituționale în domeniul diplomației economice în vederea sporirii eficienței și calității acestora și este desfășurată urmare a înțelegerilor convenite a șefului diplomației Republici Moldova Nicu Popescu în cadrul vizitei la Chișinău a ministrului de externe maghiar Péter Szijjártó din 17 septembrie 2021. 

În cadrul sesiunii au participat reprezentanți ai Ministerului Economiei, Agenției de Investiții și Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene din Republica Moldova.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!