ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Șeful Spitalului de Psihiatrie din Bălți este cercetat pentru abuz în serviciu

13:36 | 24.11.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 24 nov. /MOLDPRES/. Șeful Spitalului de Psihiatrie din Bălți este cercetat penal pentru abuz în serviciu de către CNA și procurorii anticorupție, după ce și-ar fi obligat subalternii să-i dea lunar o parte din salariu, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNA, bănuita percepea de la medici și personalul auxiliar taxe de protecție pentru a nu le crea probleme. Conform declarațiilor martorilor, sumele acumulate lunar de șefă variau între 3 000 și 10 000 de lei, iar până în prezent au fost calculate prejudicii, aduse angajaților, de peste 100 000 de lei.

Ofițerii CNA au inițiat o urmărire penală pentru abuz în serviciu și au operat, în aceste zile, percheziții la biroul de serviciu al suspectei. De asemenea, au fost audiate mai multe persoane de la instituție care, la această etapă, recunosc faptele medicului-șef și cooperează cu anchetatorii.

În prezent, femeia este cercetată în stare de libertate, iar dacă va fi găsită vinovată, riscă închisoare de până la 6 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii pe un termen de la 2 la 5 ani.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!