ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorităţile au evaluat dimensiunea egalității de gen în sectorul agricol și dezvoltarea rurală

14:06 | 30.11.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 30 nov. /MOLDPRES/. Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) a valorificat dimensiunea egalității de gen în sectorul agricol și dezvoltarea rurală, în cadrul unui atelier de lucru organizat ieri de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO). Evenimentul a avut ca scop consultarea publică a Raportului de evaluare a țării prin abordarea diferențelor și inegalităților de gen în activitățile agricole, transmite MOLDPRES.

„Guvernul Republicii Moldova este preocupat continuu să promoveze principiul egalității de gen, întrucât ne dorim ca fiecare cetățean să aibă acces egal la oportunități în domeniile cheie ale economiei țării noastre. Pentru atingerea acestui deziderat, ne angajăm să reducem obstacolele ce stau în calea realizării profesionale a femeilor din sectorul agricol și să sporim implicarea acestora în gestionarea afacerilor și în luarea deciziilor”, a declarat la eveniment Vasile Şarban, secretar de stat la MAIA.

În cadrul discuțiilor, participanții au identificat problemele specifice cu care se confruntă femeile din mediul rural și au formulat recomandări pentru diminuarea stereotipurilor de gen, pentru consolidarea vizibilității femeilor din mediul rural, precum și a rolului femeilor în agricultură, inclusiv prin elaborarea politicilor, strategiilor și programelor naționale de gen.

Evenimentul se înscrie în activitățile dedicate Zilei lucrătorului din Agricultură și Industria de Prelucrare, precum și ale Campaniei internaționale „16 zile de combatere a violenței în bază de gen”, ce se desfășoară anual în perioada 25 noiembrie - 10 decembrie, începând cu anul 1991.

Foto: agrobiznes.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!