ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Legea fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pentru 2022 a fost votată în lectura a doua

17:18 | 06.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 6 dec. /MOLDPRES/. Proiectul legii fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală (FAOAM) pentru anul viitor a fost adoptat, astăzi, în cea de-a doua lectură, de către deputați, comunică MOLDPRES.

Astfel, în 2022, fondurile asigurării obligatorii în sănătate vor însuma venituri și cheltuieli de cca 12,3 miliarde de lei. Față de anul curent, veniturile vor crește cu 10,3%, iar cheltuielile –  cu 8,3%.

Prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală nu se va scumpi, valoarea acesteia atât sub formă de contribuție procentuală de 9%, cât și sub formă de sumă fixă de 4.056 de lei va fi menținută și în anul 2022. Primele de asigurare obligatorie de asistenţă medicală sub formă de contribuţie procentuală la salariu şi la alte recompense vor constitui 5,9 miliarde de lei, în creștere cu 919,4 milioane de lei.

Totodată, pentru transferurile din bugetul de stat în FAOAM pentru asigurarea categoriilor de persoane neangajate sunt prevăzute 5,9 miliarde de lei.

Foto: Parlament

img21009376

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!