ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Academicianul Andrei Eșanu: ”Am editat o carte despre Chișinăul de altădată”

08:51 | 07.12.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 6 dec. /MOLDPRES/. O carte intitulată ”Chișinăul de altădată”, semnată de academicianul Andrei Eșanu și doctorul în istorie Valentina Eșanu a apărut recent la o editură din Chișinău, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, Andrei Eșanu a menționat că volumul, apărut într-un tiraj de 700 de exemplare, are 616 pagini și este divizat în două părți.

„Partea I reprezintă un studiu monografic prin care se încearcă o nouă tentativă de a urmări evoluția istorică a urbei de pe râul Bâc din timpurile preistorice până în primele decenii ale sec al XIX-lea, cuprinzând o vastă arie problematică sub aspect de habitat rural și urban, de evoluție administrativă, politică, social-economică, cultural-ecleziastic și etno-demografică. Partea a II-a cuprinde 264 de documente și materiale istorice care argumentează cele arătate în compartimentele din prima parte. Volumul este înzestrat cu un bogat material ilustrativ, un Glosar de termeni arhaici, un Tabel cronologic și Indice de nume și locuri”, a precizat cunoscutul savant.

Potrivit sursei citate, proiectul este finanțat de Primăria municipiului Chișinău pentru o perioadă de trei ani. Volumele sunt realizate sub egida Asociației Naționale a Tinerilor Istorici și a Grupului Civic pentru Patrimoniul Cultural și face parte din setul de cinci monografii „Chișinăul istoric” și viitoarele manuale pentru elevi „Oraşul meu”.

La rândul, său Valentina Eșanu a afirmat că cei doi cercetători științifici lucrează în prezent la un proiect investițional legat de Istoria Moldovei.

img21009385

img21009385

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!