ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Profesorul și artistul plastic Ștefan Popa a lansat o carte despre designul interior

14:13 | 10.12.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 10 dec. /MOLDPRES/. La Biblioteca Națională a fost lansată ieri cartea ”Forma și spațiul în designul interior”, semnată de Ștefan Popa, designer, doctor în științe pedagogice, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, Ștefan Popa a menționat că volumul are 240 de pagini și a apărut într-un tiraj de 400 de exemplare. ”În această carte am încercat să identific și să soluționez o problemă științifică de actualitate în educația și formarea profesională artistică-plastică – insuficiența estetică-pedagogică a metodologiei de predare/studiere a formei și a spațiului interior în învățământul preuniversitar. În R. Moldova nu au fost efectuate cercetări de metodologia formării profesionale în Designul interior. În plan pedagogic, finalitatea principală a cercetării este reprezentată de metodologizarea teoretică a percepției și predării/studierii formei și a spațiului interior în instituțiile preuniversitare și universitare”, a precizat autorul.

Potrivit prefațatorului cărții, Valeriu Lupașcu, președintele Centrului de Arhitectură și Design din R. Moldova, doctor în arhitectură, conferențiar universitar, lucrarea respectivă este o primă încercare de abordare a domeniului Design interior, care reprezintă o conexiune dintre teoria artistică-plastică și sfera științifică-tehnică. ”Monografia realizată are la bază o cercetare finalizată, valoroasă din punct de vedere teoretic și aplicativ”, a specificat Valeriu Lupașcu.                                                                                                    

Pe marginea volumului au mai vorbit profesorul universitar Vlad Pâslaru, Vitalie Malcoci, doctor în studiul artelor, criticul literar Maria Pilchin, Ana Coroliuc, director adjunct al Colegiului de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală” ș.a.

Ştefan Popa este doctor în științe pedagogice, designer, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Republica Moldova, membru al Asociaţiei Internaţionale a Artelor Plastice IAA-AIAP UNESCO, membru al Asociaţiei Arhitecţilor din R. Moldova.

img21009527

img21009527

img21009527

img21009527

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!