ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Specialiști de la fisc și Inspecția Financiară vor ajuta la investigarea dosarului penal de la CFM

10:28 | 13.12.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 13 dec. /MOLDPRES/. Procurorii PCCOCS au anunțat că vor continua investigațiile privind delapidarea patrimoniului statului de către un grup criminal organizat, prin abuz de serviciu, la Calea Ferată din Moldova /CFM/. În ajutorul procurorilor vor veni și specialiști de la Inspecția Financiară și Serviciul Fiscal de Stat, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor PCCOCS, recent, pentru consolidarea forțelor tuturor actorilor implicați, inclusiv la nivel de Guvern, a avut loc o ședință în cadrul Corpului de Control al Prim-ministrului. Urmare a acesteia, a fost dispusă acordarea asistenței la investigarea dosarului de către specialiști din cadrul anumitor instituții abilitate în domeniul financiar, inclusiv Inspecția Financiară și Serviciul Fiscal de Stat.

Conform sursei citate, estimările preliminare arată că prejudiciul cauzat întreprinderii se cifrează la 250 milioane de lei /circa 12 mln 500 mii de euro/.

Procurorii PCCOCS investighează perioada activității întreprinderii cuprinsă între anii 2015-2019, iar în cadrul dosarului penal unor figuranți le-a fost deja atribuit statutul de învinuit.

Foto: zdg.md

img21009564

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!