ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

114 frigidere pentru depozitarea vaccinurilor au fost donate Republicii Moldova de USAID

14:44 | 14.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 14 dec. /MOLDPRES/. UNICEF a procurat din fondurile USAID și a livrat Republicii Moldova 114 frigidere pentru depozitarea vaccinurilor, în valoare totală de peste 1,5 milioane lei, comunică MOLDPRES.

La evenimentul de donare ce a avut loc astăzi a fost prezent și ministrul Sănătății, Ala Nemerenco. Aceasta a mulțumit USAID pentru suport și a precizat că instalațiile frigorifice vor fi livrate la centrele de asistență medicală primară din țară, inclusiv în raioanele din stânga Nistrului. „Apreciem sprijinul oferit de USAID Moldova și UNICEF Moldova încă de la începutul pandemiei. Personalul medical și întregul sistem de sănătate au simțit sprijinul și implicarea”, a remarcat ministrul.

Frigiderele au o capacitate de depozitare de 60 L și pot stoca cumulativ 3,4 milioane de doze de vaccinuri COVID-19.

Conform datelor MS, în prezent, 22% dintre frigiderele folosite de instituțiile de asistență medicală primară sunt de uz casnic și aproximativ 34% dintre frigiderele utilizate pentru depozitarea vaccinurilor, la nivel național, au fost procurate cu peste 20 de ani în urmă și trebuie înlocuite.

Până în prezent, prin intermediul UNICEF au fost procurate pentru Republica Moldova mai mult de 300 de frigidere, destinate păstrării vaccinului anti-COVID-19.

Foto: MS

img21009608

img21009608

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!