ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Liliana Vițu-Eșanu este noua președintă a Consiliului Audiovizualului

15:59 | 16.12.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 16 dec. /MOLDPRES/. Consiliul Audiovizualului și-a ales astăzi conducerea, Liliana Vițu-Eșanu a devenit președintă a autorității de reglementare în domeniul audiovizualului iar vicepreședintă a fost desemnată Aneta Gonța, transmite MOLDPRES.

În ședința de astăzi noii membri ai Consiliului Audiovizualului și-au ales conducerea, alegerea a avut loc prin vot secret, ambele candidaturi au fost susținute cu unanimitate de voturi.

Noul președinte al autorității a declarat în ședință că își dorește ca instituția de reglementare să aplice Codul serviciilor media într-o manieră în care instituțiile audiovizualului moldovean să se poată dezvolta. „Aplicarea legislației în domeniul audiovizualului trebuie să contribuie la dezvoltarea presei autohtone, în special, la crearea condițiilor pentru dezvoltarea presei în Republica Moldova. La fel, să protejeze spațiul informațional, să vină cu acțiuni care să elimine pe parcurs distorsiunile, decalajele în problemele care există în ceea ce privește publicitatea, măsurarea audienței, transparența proprietății”, a declarat Liliana Vițu-Eșanu.

Liliana Vițu-Eșanu a fost propusă pentru funcția de membră a Consiliului Audiovizualului de către Guvern. Din anul 2018, ea este coordonatoare pe comunicare și media la Biroul de Cooperare al Elveției în Republica Moldova. A fost directoarea proiectului „Susținerea radiodifuziunii publice”, în cadrul Internews Kârgâzstan. Din 2013 până în 2015 a fost purtătoare de cuvânt a prim-ministrului de atunci, Iurie Leancă. Anterior, a fost directoare pentru dezvoltare strategică la Centrul pentru Jurnalism Independent, precum și directoarea Departamentului de știri și dezbateri la postul TV Moldova 1.

Este licențiată în Jurnalism și Științe ale Comunicării și deține un master în studii europene moderne la Universitatea Metropolitană din Londra. 

Foto: newsmaker.md

img21009704

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!