ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Artistul plastic Gheorghe Jalbă și-a expus lucrările la Centrul ”C. Brâncuși”

18:19 | 16.12.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 16 dec. /MOLDPRES/. La Centrul Expoziţional „Constantin Brâncuşi” din Chişinău a avut loc astăzi vernisajul expoziţiei personale de pictură a artistului plastic Gheorghe Jalbă, relatează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, Gheorghe Jalbă a menționat că expoziția cuprinde 104 lucrări, realizate de el de-a lungul anilor.

În debutul manifestării, vicepreședintele Uniunii Artiștilor Plastici din Moldova, Florina Breazu, a menționat că în această expoziție descoperim satul moldovenesc de altădată, din copilăria noastră. ”O altă componentă a creației sale o constituie natura statică. Natura devine elementul principal al operei artistului. Alături de peisaje, sunt aici și portrete, și nuduri. Gheorghe Jalbă este un artist care și-a închegat propriul stil”, a remarcat Florina Breazu.

În context, artistul plastic Florentin Leancă a afirmat că Gheorghe Jalbă face o pictură tradițional-realistă, iar pictorul Vasile Dohotaru a spus că autorul pictează liber, cu spirit poetic și este ancorat în realitățile noastre.

Gheorghe Jalbă s-a născut la 1 ianuarie 1966 în satul Mileştii Mici, raionul Ialoveni. A absolvit Şcoala Republicană de Pictură „I. E. Repin” (în prezent – Colegiul de Arte Plastice „A. Plămădeală”) din Chişinău. În 1999 a devenit membru titular al Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova. Este fondatorul grupului de creaţie „Vibraţie” (2005). Lucrările sale se păstrează în colecţii private din Canada, Finlanda, Grecia, R. Moldova, România, Rusia, SUA, Turcia și Ucraina.

Expoziția va fi deschisă până la 2 ianuarie.

img21009709

img21009709

img21009709

img21009709

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!