ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Pe drumurile din ţară se circulă în condiţii de iarnă

10:25 | 21.12.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 21 dec. /MOLDPRES/. Pe parcursul nopții de 21 decembrie, lucrările de întreținere a drumurilor naționale pe timp de iarnă au continuat în regiunile unde au fost necesare intervenții ale unităților teritoriale SA "Drumuri”. În prezent, accesibilitatea infrastructurii rutiere este asigurată în condiții de iarnă pe toată rețeaua de drumuri naționale, transmite MOLDPRES.

Potrivit Administrației de Stat a Drumurilor (ASD), este vorba de trasee din toate regiunile ţării, sectoare din raioanele Briceni, Ocnița, Edineț, Dondușeni, Soroca, Drochia, Râșcani, Glodeni, Fălești, Sângerei, Orhei, Criuleni, Călărași, Strășeni, Ungheni, Ialoveni, Nisporeni, Vulcănești, municipiile Chişinău şi Bălţi. “Drumarii au efectuat lucrări de patrulare și combatere a lunecușului”, indică ASD.

În procesul tehnologic pe perioada menţionată au fost antrenate: utilaje speciale – 58 unități; material antiderapant – 943,8 tone; muncitori rutierii – 106 persoane.

Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătorii auto să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere privind echiparea autovehiculelor cu pneuri corespunzătoare și adaptarea regimului de viteză la condiţiile de circulație pe timp de iarnă.

Foto: ASD

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!