ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Poliției de Frontieră

13:57 | 22.12.2021 Categorie: Comunicate

Cooperare continuă și stabilă între Poliția de Frontieră și FRONTEX

Chişinău, 22 dec. /MOLDPRES/. Mai mulți ofițeri ai Agenției FRONTEX, dar și polițiști de frontieră care au participat la diferite operațiuni comune, inclusiv coordonatorii locali, au fost menționați astăzi în cadrul unei ședințe festive. Pentru cooperarea excelentă între cele două instituții și contribuția esențială în gestionarea eficientă a frontierei de stat, sunt aprecierile expuse colegilor de la FRONTEX și polițiștilor de frontieră.

Un mesaj de recunoștință a fost adresat de către șeful Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi tuturor care și-au adus aportul la consolidarea relațiilor de colaborare prietenoasă și constructivă între Poliția de Frontieră și Agenția Europeană pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (FRONTEX).

„Mă bucur că ne-a reușit să adunăm astăzi o bună parte a celor care contribuie la asigurarea securității frontaliere prin prisma activităților operaționale comune, implementate sub egida FRONTEX. Sunt ferm convins că datorită schimbului bilateral de experiență și profesionalizare, ce are loc în paralel cu măsurile de control, se va obține o unitate a instituțiilor implicate în combaterea criminalității frontaliere, atât la frontiera Republicii Moldova, cât și la cea Europeană.

Mulțumim reprezentanților FRONTEX pentru deschiderea spre colaborare și sprijinul oferit permanent instituției pe care eu am onoarea să o conduc.

Mulțumesc polițiștilor de frontieră care au dat dovadă de profesionalism, competență, responsabilitate, dar și au promovat imaginea Republicii Moldova în fața instituțiilor partenere Europene.

Cu certitudine, interacțiunea multilaterală va avea și în continuare o valoarea adăugată, atât pentru activități operaționale desfășurate la frontieră, cât și în activitatea de zi cu zi a fiecărui dintre dumneavoastră”, a menționat Rosian Vasiloi.

NOTĂ: Poliţia de Frontieră şi Agenţia Frontex colaborează în baza unui Aranjament de lucru, semnat în august 2008. Odată cu semnarea acestui document a fost lansată cooperarea oficială între cele două instituţii, precum şi dezvoltarea graduală a acesteia. În data de 13 decembrie 2021 a fost semnat un nou plan de cooperare bilaterală, ca dovadă a dorinței de a continua conlucrarea pe domenii de interes.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!