ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Comisia Electorală Centrală a actualizat numărul cetățenilor cu drept de vot

09:57 | 04.01.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 4 ian. /MOLDPRES/. În Registrul de Stat al Alegătorilor din R. Moldova sunt înscriși 3 283 288 de cetățeni cu drept de vot, transmite MOLDPRES.

Comisia Electorală Centrală a actualizat datele cu privire la numărul total al cetățenilor cu drept de vot, astfel, în Registrul de Stat al Alegătorilor sunt înscriși 3 283 288 persoane cu drept de vot.

În același timp, 2 775 769 de cetățeni cu drept de vot sunt atribuiți pe unități administrativ-teritoriale, cu domiciliul stabil. Ceilalți, care nu au înregistrat un domiciliu/reședință au plecat legal peste hotarele Republicii Moldova ori au domiciliul înregistrat în stânga Nistrului.

Cel mai mare număr de alegători îl are municipiul Chișinău - 641 423. În UTA Găgăuzia sunt înregistrați 129 860 de cetățeni cu drept de vot. Pe locul trei este situat municipiul Bălți, cu 101 542 de alegători. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!