ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un tânăr din Ocnița a fost adus cu elicopterul SMURD la Chișinău după ce a suferit arsuri

13:10 | 05.01.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 5 ian. /MOLDPRES/. În dimineața zilei de astăzi un echipaj aero-medical SMURD Iași a efectuat o intervenție pentru a transporta din orașul Ocnița spre capitală un bărbat în vârstă de 25 de ani, care a suferit arsuri pe 40 % pe suprafața corpului, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, pacientul a fost preluat de la spitalul raional și transportat spre Chișinău fiind monitorizat permanent de paramedicii SMURD. În timpul zborului bărbatul s-a aflat în stare stabilă șu nu a avut complicații.

Elicopterul a aterizat pe stadionul Dinamo, de unde pacientul a fost preluat și transportat de către Serviciul Republican Aviasan la Centrul de Combustii.

Conform datelor IGSU, de la începutul anului curent, aceasta este prima intervenție aero-medicală SMURD realizată pentru cetățenii Republicii Moldova.

Foto: IGSU

img22000068

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!