ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

450 de angajați ai IGSU vor activa de Crăciun pe rit vechi

13:29 | 06.01.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 6 ian. /MOLDPRES/. În timpul sărbătorilor de iarnă pe rit vechi vor activa 450 de angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), cu 150 unități de tehnică, comunică MOLDPRES.

Potrivit IGSU, în perioada sărbătorilor de Crăciun salvatorii și pompierii vin cu recomandări și atenționări la adresa responsabililor lăcașelor de cult pentru ca regulile antiincendiare să fie respectate, în special în Noaptea de Crăciun. Specialiștii îndeamnă populația să respecte regulile de apărare împotriva incendiilor pentru a nu pune în pericol enoriașii care se vor afla în biserici.

Pompierii atenționează asupra exploatării sobelor și coșurilor de evacuare a fumului, amenajării unor locuri speciale pentru lumânări, dar și prudenței maxime la utilizarea focului deschis. Totodată specialiștii avertizează că lăcașele de cult trebuie să fie dotate cu mijloace primare de stingere, iar căile de acces pentru autospecialele de intervenție să fie menținute libere.

Conform informației IGSU, angajații instituției urmează să ajungă cu recomandări în 1 492 lăcașe de cult din țară. Măsurile de profilaxie desfășurate de Inspectorat au drept scop prevenirea situațiilor de risc în lăcașele de cult - a incendiilor și altor situații excepționale legate de sursele de aprindere.

Foto: IGSU

img22000085

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!