ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 2 300 de șoferi au fost amendați în weekend pentru încălcarea regulilor de circulație

13:52 | 10.01.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 10 ian. /MOLDPRES/. În zilele de odihnă, pe întreg teritoriul țării, ofițerii de patrulare au desfășurat acțiuni de depistare a conducătorilor auto care încalcă legislația. În urma acestora, au fost sancționați 2 300 de șoferi, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Inspectoratului Național de Securitate Publică, în weekend, oamenii legii au amendat 1 195 conducători auto pentru depășirea limitei de viteză, 599 - pentru nerespectarea indicatoarelor de semnalizare rutieră, 100 de conducători auto nu au acordat prioritate legală pietonilor.

În aceeași perioadă, 58 de conducători auto beți au fost depistați și înlăturați de la conducerea unității de transport de către ofițerii de patrulare, cei mai mulți dintre ei erau în stare de ebrietate avansată.

Totodată, în zilele de odihnă agenții de patrulare au intervenit în 179 de cazuri, apeluri parvenite la Serviciul unic 112.

Foto: INSP

img22000134

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!