ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Băncii Naționale a Moldovei

17:27 | 13.01.2022 Categorie: Comunicate

BNM aplică măsuri de politică monetară pentru a reduce impactul șocurilor asupra economiei

Chişinău, 13 ian. /MOLDPRES/. Analiza și evaluarea informațiilor macroeconomice recente asociate mediului extern și intern, în special accelerării inflației din ultima perioadă, au determinat Comitetul executiv al Băncii Naționale a Moldovei să se întrunească într-o ședință extraordinară. În cadrul acesteia, a fost decis cu  vot unanim, majorarea ratei de bază aplicată la principalele operațiuni de politică monetară pe termen scurt cu 2,0 puncte procentuale până la 8,50 la sută anual. Totodată, se vor mări cu 2,0 puncte procentuale ratele de dobândă la creditele și la depozitele overnight - până la 10,50 și, respectiv, până la 6,50 la sută anual.

Mai multe detalii găsiți accesând următorul link: www.bnm.md/ro/content/bnm-aplica-masuri-de-politica-monetara-pentru-reduce-impactul-socurilor-asupra-economiei

 

 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!