ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Website-urile Guvernului ucrainean au fost suspuse unui atac cibernetic masiv

11:45 | 14.01.2022 Categorie: Externe

Kiev, 14 ian. /MOLDPRES/. Website-urile Guvernului ucrainean au fost supuse unui atac cibernetic masiv. Infracțiunea a fost comisă în noaptea de joi, 13 ianuarie, spre vineri şi a vizat website-uri ale executivului de la Kiev, unele dintre ele nefiind accesibile vineri dimineaţă, relatează MOLDPRES cu referire la G4Media.

În același timp, site-urile Cabinetului de miniştri, Ministerului Afacerilor Externe, celui al Politicii agrare, Consiliului de securitate şi apărare şi Ministerului Educaţiei au încetat să funcționeze.

„Din cauza atacului global din noaptea de 13-14 ianuarie 2022, site-ul oficial al Ministerului Educaţiei şi Ştiinţei a căzut temporar”, a anunţat ministerul pe Facebook. Site-urile altor ministere, inclusiv cel al Situaţiilor de Urgenţă, erau de asemenea inaccesibile.

Teroriștii cibernetici au afișat  pe site-uri un text în trei limbi – ucraineană, polonă şi rusă – spunând că toate datele ucrainenilor încărcate pe reţea au devenit publice.

Oleg Nikolenko, purtătorul de cuvânt al MAE ucrainean, fiind întrebat cine se află în spatele atacului cibernetic a declarat: „Este prea devreme să tragem concluzii, dar există o istorie îndelungată a atacurilor ruseşti împotriva Ucrainei în trecut”.

Atacul cibernetic, nerevendicat imediat, a avut loc într-un context de puternice tensiuni între Kiev şi Moscova.

Foto: Agerpres

img22000251

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!