ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Administrației de Stat a Drumurilor

14:49 | 14.01.2022 Categorie: Comunicate

Plombarea gropilor în perioada de iarnă – prioritară pentru siguranța la trafic

Chişinău, 14 ian. /MOLDPRES/. În scopul asigurării viabilității drumurilor publice în perioada de iarnă, este necesară intervenția continuă pentru lichidarea gropilor de pe partea carosabilă.

Lucrările de plombare a gropilor sunt efectuate utilizând mixtura asfaltică pregătită la rece, care poate fi folosită inclusiv la temperaturi negative.

Pentru sezonul de iarnă 2021-2022, S.A. „Drumuri” au stocat mixtura și la apariția gropilor intervin cu lucrări de înlăturare a acestora.

Apariția gropilor în perioada rece a anului este cauzată de starea îmbrăcămintei rutiere existente, răspândirea materialului antiderapant pentru combaterea lunecușului și evacuarea nesatisfăcătoare a apelor pluviale.

Muncitorii rutieri efectuează lucrări de plombare a gropilor pentru a spori siguranța rutieră, confortul la trafic și a diminua riscul situațiilor de accident.

Pentru a semnala situațiile excepționale de apariție a gropilor pe drumurile naționale, participanții la trafic pot  atenționa serviciul în regim „Non-Stop” al ASD la: Telefon: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117, E-mail: [email protected]. . 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!