ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MEC: Două grădinițe și 57 de clase sunt în carantină din cauza Covid-19

09:29 | 18.01.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 18 ian. /MOLDPRES/. Două grădinițe și 57 de clase din instituțiile școlare se află în carantină din cauza Covid-19. Datele au fost prezentate de Ministerul Educației și Cercetării /MEC/, comunică MOLDPRES.

Conform situației epidemiologice, în perioada 10-14 ianuarie, în instituțiile de învățământ din Republica Moldova numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 constituia 289 de persoane. De asemenea, s-au infectat cu noul coronavirus și 133 de cadre didactice și 39 de angajați auxiliari.

În grădinițele din țară au fost înregistrate, în aceeași perioadă, 16 cazuri de infectare în rândul micuților, iar 51 de educatori și 30 de angajați auxiliari au prezentat teste pozitive la COVID-19.

A crescut și numărul studenților infectați cu noul coronavirus. Astfel, în perioada menționată, în instituțiile de învățământ superior au fost înregistrate 90 de cazuri în rândul studenților și 12 în rândul lectorilor.

Conform sursei citate, până la ora actuală, rata de vaccinare a cadrelor didactice din învățământul primar, gimnazial și liceal a ajuns la 84%.

Foto: MEC

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!