ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Accesul în incinta tuturor spaţiilor comerciale sau de agrement va fi permis doar cu prezentarea certificatului COVID-19

16:43 | 20.01.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 20 ian. /MOLDPRES/. Comisia Naţională Extraordinară de Sănătate Publică /CNESP/ a emis astăzi o nouă hotărâre în contextul majorării numărului cazurilor de infectări cu noua tulpina Omicron. În document, CNESP precizează că intrarea în spațiile comerciale și de agrement va fi permisă doar în baza prezentării certificatului COVID-19, comunică MOLDPRES.

Potrivit documentului, prin derogare de la această regulă, se va permite accesul clienţilor fără prezentarea Certificatului COVID-19 în: magazinele alimentare, cele zoo, farmacii, unităţi de comercializare a produselor farmaceutice şi/sau articolelor medicale şi ortopedice, unităţi medicale şi de vaccinare, bănci şi subdiviziunile acestora, organizaţii de creditare nebancară, furnizori de servicii poştale şi de curierat, furnizori de servicii comunale, asigurători, unităţi comerciale ale operatorilor de comunicaţii electronice şi agenţilor lor, case de schimb valutar, staţii de alimentare cu combustibil (staţii PECO), gări auto şi feroviare.

Accesul în centrele comerciale este permis clienţilor doar în baza Certificatului COVID-19, cu excepţia cazului în care clientul merge către unităţile sus-menţionate, şi doar dacă este acces direct din stradă la respectivele unităţi sau sunt stabilite culoare dedicate şi controlate de intrare, deplasare şi ieşire în/din centrele comerciale.

Vânzătorii şi lucrătorii unităţilor comerciale vor atenţiona clienţii despre necesitatea respectării distanţei fizice de cel puţin 1 metru, cu excepţia membrilor unei familii sau a grupurilor de maximum 2 persoane.

Unităţile de alimentaţie publică îşi vor organiza activitatea de deservire la capacitate maximă în spaţiile exterioare, iar în cele interioare - cu utilizarea a cel mult 50% din numărul locurilor existente, cu obligaţia ca toţi clienţii să prezinte la intrarea în unitate certificatul COVID-19. Activitatea de deservire se va desfăşură în intervalul orelor 7.00 - 22.00, iar după orele 22.00 se permite comercializarea produselor alimentare la pachet, precum şi livrarea la domiciliu, cu excluderea posibilităţii de consumare a acestora în incinta/teritoriul unităţii.

Foto: moldova24.info

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!