ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerele de Externe și Apărării au stabilit modalitățile de coordonare a acțiunilor

08:50 | 03.02.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 3 feb. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, împreună cu secretarii de stat ai MAEIE au efectuat o vizită la Ministerul Apărării, unde oficialii au avut un schimb de păreri cu ministrul Antolie Nosatîi și conducerea ministerului privind modalitățile de fortificare a sectorului de apărare prin accesarea oportunităților externe, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al MAEIE.

„Neutralitatea țării noastre implică și o agendă dinamică de interacțiune pe plan internațional, iar diplomația Republicii Moldova continuă să coopereze cu Armata Națională în eforturile sale de reformă, modernizare și transformare pentru a putea răspunde noilor provocări la adresa securității țării și a participa activ inclusiv în asigurarea securității europene și regionale, astfel încât Moldova să asigure protecția cetățenilor săi și să devină și un furnizor de securitate", a spus vicepremierul Nicu Popescu.

În cadrul discuțiilor, părțile au stabilit modalitățile de coordonare a acțiunilor pentru obținerea de expertiză și asistență necesare atingerii obiectivelor noastre pe dimensiunea de securitate și apărare.

Foto: MAEIE

img22000777

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!