ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Justiției

11:31 | 03.02.2022 Categorie: Comunicate

Ministerul Justiției apreciază inițiativa de pregătire a unui nou grup de intervievatori pentru minorii aflați în contact cu legea

Chişinău, 3 feb. /MOLDPRES/. Necesitatea asigurării asistenței specializate copiilor victime/martori ai infracțiunilor a fost fost subiectul discuției dintre reprezentanții Ministerului Justiției, Institutului Național al Justiției (INJ), Centrului național de prevenire a abuzului față de copii (CNPAC) și cei ai UNICEF. Mai exact, au fost abordate aspectele care vizează instruirea unui nou grup de intervievatori, care vor fi implicați în procesul de audiere a minorilor.

Prezentă la discuții, secretara de stat a Ministerului Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a salutat deschiderea partenerilor de dezvoltare de a susține inițiativa privind instruirea unui grup de intervievatori și a subliniat rolul important al acestor actori în procesul de audiere a minorului victimă/martor al infracţiunii. „Este esențial să se ia în considerare interesul superior al minorilor aflați în contact cu legea. Odată cu extinderea cercului celor care vor fi instruiți în calitate de intervievatori, va crește și calitatea audierilor”, a menționat Veronica Mihailov-Moraru.

Menționăm că, respectarea drepturilor copiilor victime ale infracțiunilor, consolidarea eforturilor în vederea protecției copiilor în sistemul de justiție sunt obiective trasate în Planul național de acțiuni în domeniul drepturilor omului pentru anii 2018-2022.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!