ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comisia Electorală Centrală a prezentat concepția de modificare a legislației electorale

14:08 | 03.02.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 3 feb. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală, în parteneriat cu Asociația Promo-LEX, au prezentat “Concepția de modificare a legislației electorale și conexe”, document care prevede principalele direcții de reformă a Codului electoral și a legislației conexe, transmite MOLDPRES.

Principalele modificări ale legislației electorale se referă la creșterea numărului de secții de votare peste hotare, posibilitatea organizării, în anumite secții de votare, a procesului electoral timp de două zile, dar și reducerea numărului maxim de semnături necesare la înregistrarea candidaților la funcția de primar de la zece la cinci mii.

Potrivit organizatorilor, reforma legislației electorale este necesară din cauza problemelor identificate în cadrul organizării ultimelor scrutine, a deciziilor Curții Constituționale, avizelor consultative ale partenerilor internaționali, precum și a concluziilor și recomandărilor misiunilor de observare a alegerilor.

Reprezentanții Comisiei Electorale Centrale și Asociației Promo-LEX și-au exprimat speranța că modificările Codului Electoral vor aprobate în toamna acestui an de către Parlament.

Foto: CEC

img22000799

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!