ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rusia cere insistent garanții de securitate din partea NATO

12:32 | 07.02.2022 Categorie: Externe

Moscova, 7 feb. /MOLDPRES/. Rezultatul negocierilor dintre Rusia şi SUA privind controlul armamentelor nucleare va depinde în mare măsură de modul în care vor progresa discuţiile legate de garanţiile de securitate cerute de Moscova, a afirmat luni un diplomat rus de rang înalt, relatează MOLDPRES cu referire la G4Media.

Peste 100.000 de militari ruși au fost masați de Rusia la graniţa cu Ucraina. Pentru a detensiona situația, Rusia vrea ca SUA şi NATO să se angajeze că vecinul său vestic nu va adera niciodată la Alianţa Nord-Atlantică. Washingtonul a refuzat până acum să ofere astfel de garanţii.

Șeful Direcţiei neproliferare şi control al armamentelor din MAE rus, Vladimir Ermakov a declarat  luni pentru agenţia RIA că discuţiile urgente privind garanţii de securitate au devenit prioritare faţă de negocierile referitoare la controlul armamentelor strategice.

Chiar dacă în ultimul timp au avut loc mai multe discuții între Putin și liderii occidentali, pe subiectul controlului armamentului nu au fost convenite întâlniri, iar reluarea lor depinde în mare măsură de soluţionarea problemelor imediate de securitate ridicate de Moscova, a afirmat responsabilul rus.

Foto: dailysabah.com

img22000893

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!