ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un cetățean al României va ajunge pe banca acuzaților după ce a exploatat sexual cinci moldovence

12:09 | 09.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 9 feb. /MOLDPRES/. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a trimis în judecată dosarul de învinuire a unui cetățean român de exploatarea sexuală în scop comercial în Belgia a cinci fete din Republica Moldova, în perioada 2019-2021, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor PCCOCS, cele cinci fete sunt originare din Chișinău, Bălți, Anenii Noi, Râșcani și au vârste cuprinse între 19 și 33 ani. Bărbatul a profitat de situația precară a fetelor și le-a exploatat preluând mai multe de jumătate din venitul acestora. Totodată, acesta le impunea inclusiv să le vândă cocaină clienților, iar pentru asigurarea executării comenzilor de exploatare sexuală, le subordona psihologic și le agresa fizic.

În noiembrie 2021, în baza informațiilor operative, bărbatul a fost reținut în Chișinău, unde venea periodic pentru recrutarea victimelor. Ulterior, la solicitarea procurorilor PCCOCS acesta a fost plasat în arest preventiv.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!