ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un Protocol moldo-român de cooperare în domeniul învățământului militar a fost semnat la Chișinău

17:48 | 11.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 11 feb. /MOLDPRES/. Ministrul Apărării, Anatolie Nosatîi, şi omologul său român, Vasile Dîncu, au semnat astăzi Protocolul privind colaborarea în domeniul învățământului militar, comunică MOLDPRES.

Principalele prevederi ale documentului, care a fost încheiat pe o durată de 10 ani, se referă la participarea la studii a personalului unei Părţi în instituţiile militare de învăţământ ale celeilalte Părţi, organizarea şi funcţionarea sistemului şi procesului de învăţământ militar, elaborarea şi armonizarea documentelor specifice organizării şi desfăşurării procesului de învăţământ, realizarea donaţiilor de materiale pentru uz didactic, participarea la stagii de cercetare aplicativă, precum și organizarea de conferinţe, simpozioane, prezentări de carte.

Tot astăzi, în cadrul unei întrevederi bilaterale, miniștrii Anatolie Nosatîi și Vasile Dîncu au abordat principalele aspecte ale cooperării moldo-române în domeniul apărării și perspectivele de intensificare a parteneriatului bilateral stabilit de-a lungul anilor.

La final, cei doi oficiali au convenit asupra impulsionării relațiilor de cooperare bilaterală, prin identificarea de noi acțiuni în sprijinul realizării obiectivelor stipulate în Programul de activitate al Guvernului „Moldova vremurilor bune”.

Foto: Ministerul Apărării

img22001032

img22001032

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!