ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președinta Maia Sandu a mulțumit României pentru sprijinul acordat în procesul de modernizare a țării

20:34 | 11.02.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 11 feb. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o întrevedere cu prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

Șefa statului a salutat rezultatul excelent al ședinței comune a Guvernelor de la Chișinău și București, în cadrul căreia au fost semnate 13 acorduri și protocoale importante, afirmând că reuniunea este încă o dovadă a relației speciale pe care o avem cu România. „Am apreciat faptul că cele două Guverne au reușit să pregătească proiecte concrete pentru oameni, la mai puțin de trei luni de la semnarea Foii de parcurs, în cadrul vizitei mele la București. Scopul nostru e să consolidăm această relație în ascensiune, în beneficiul ambelor țări și al cetățenilor noștri”, a menționat Maia Sandu.

În cadrul discuțiilor, șefa statului a mulțumit României pentru sprijinul acordat în procesul de modernizare a țării, salutând, în special, semnarea Acordului privind ajutorul financiar nerambursabil de 100 de milioane de euro. „Cu ajutorul României vom continua să ne consolidăm independența energetică, vom investi în infrastructura națională și locală, în programe culturale și educaționale”, a spus președinta.

Foto: Președinție

img22001039

img22001039

img22001039

img22001039

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!