ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alianța Biciclete Chișinău va monitoriza bugetul alocat dezvoltării transportului alternativ în capitală

15:35 | 14.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 14 feb. /MOLDPRES/. O organizație a cicliștilor din Chișinău va monitoriza bugetul alocat pentru dezvoltarea infrastructurii de transport alternativ, relatează MOLDPRES.

Alianța Biciclete Chișinău a anunțat că a stabilit împreună cu experții Direcției transport și căi de comunicație prioritățile pentru valorificarea bugetului de patru milioane de lei alocat dezvoltării infrastructurii de transport alternativ în municipiu. „Timp de un an am înțeles care sunt impedimentele majore ce trebuie abordate. Am creat un dialog direct cu autoritățile și am înțeles cum funcționează procesele instituționale, pășim în anul 2022 cu o agendă plină, multă energie și determinare. Setarea unui precedent a funcționat, bugetul de 4 milioane de lei a fost realocat pentru acest an, iar noi vom monitoriza și ne vom asigura că utilizarea lui este cât mai eficientă”, se arată în comunicatul organizației neguvernamentale.

Potrivit reprezentanților grupului de cicliști, lipsa de expertiză și de conștientizare a necesității unei infrastructuri alternative îngreunează constant procesul apariției ei, iar acest lucru are loc în contextul în care, în anul 2020, Agenția Servicii Publice avea înregistrate în municipiul Chișinău 218 858 de automobile private. "Vom ajuta primăria să formuleze o viziune clară și fermă în ceea ce privește dezvoltarea orașului”, au precizat aceștia. 

Alianța Biciclete Chișinău este o organizație umbrelă ce reunește mai multe ONG-uri ale cicliștilor care pledează pentru apariția unei infrastructuri comode, sigure și eficiente de transport alternativ în capitală.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!