ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În această săptămână se aşteaptă până la 15 grade de căldură

17:25 | 14.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 14 feb. /MOLDPRES/. Vremea se încălzeşte, meteorologii anunţă pentru această săptămână maxime termice de 15 grade Celsius, transmite MOLDPRES.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat (SHS), mai frig se aşteaptă a fi mâine, când ziua vor fi 11 grade de căldură, însă de miercuri în ţară se va resimţi vreme primăvăratică, cu valori termice între 10-15 grade Celsius. Gerul nocturn bate în retragere, iar termometrele vor indica noaptea în jur de zero grade.

În a doua parte a săptămânii sunt posibile şi precipitaţii, sub formă de ploi slabe, preponderent în regiunea de nord.

Pe 12 februarie, creştinii ortodocşi de stil vechi i-au sărbătorit pe Sfinții Trei Ierarhi. Se crede că pe 12 februarie începe să încolțească grâul care nu a încolțit din toamnă. În tradiția populară se spune că de la Trei Ierarhi se schimbă vremea. De acum, se zice că „se strâmbă pârtiile”, iar vremea dă spre primăvară. Dacă streșinile curg, primăvara va fi friguroasă, dacă e ger, vara va fi călduroasă.

img22001081

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!