ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un medic din capitală a fost reținut pentru prescrierea ilegală a medicamentelor psihotrope

14:37 | 15.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 15 feb. /MOLDPRES/. Ofițerii Direcției Antidrog ai Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu procurorii au reținut un medic din capitală, fiind suspectat de circulația ilegală de stupefiante, comunică MOLDPRES.

Potrivit poliției, medicul a fost reținut în flagrant, în timp ce intenționa să înstrăineze unei persoane o rețetă pentru obținerea preparatelor narcotice și psihotrope contra sumei de 300 de lei.

De asemenea, asupra medicului au fost depistate trei rețete cu impresiunea ștampilelor medicului și a instituției medicale, fără a fi completate datele pacientului, precum și trei sticluțe în care se conținea metadonă.

În urma investigațiilor efectuate de poliție, s-a stabilit că medicul sistematic oferea rețete consumatorilor de droguri opiacee.

Pe acest caz a fost pornită urmărirea penală, pentru prescrierea ilegală sau încălcarea regulilor de circulaţie a drogurilor. Dacă va fi găsit vinovat, medicul riscă amendă în mărime de la 42 500 la 67 500 de lei  sau închisoare de până la 5 ani.

Foto: Poliția

img22001111

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!