ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O parte din serviciile notariale ar putea fi digitalizate

17:47 | 15.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 15 feb. /MOLDPRES/. Ministerul Justiției a organizat astăzi o ședință de lucru, în cadrul căreia s-a discutat despre beneficiile, dar și riscurile care pot apărea în procesul de digitalizare a unor aspecte din activitatea notarială, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, la discuții au participat reprezentanții Consiliului Economic pe lângă Prim-ministru, Agenției de Guvernare Electronică, Camerei Notariale, Agenției Servicii Publice, Comisiei juridice numiri și imunități, dar și ai mediului academic.

În acest context, secretarul de stat a Ministerului Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, a anunțat că au fost elaborate mai multe proiecte de acte normative prin care se propune digitalizarea activității notariale prin prisma excluderii necesității autentificării unor tipuri de acte juridice sub pretextul eliminării anumitor constrângeri pentru mediul de afaceri, implementarea actului notarial electronic și activitatea notarială electronică, semnarea electronică a actelor notariale.

Totodată, secretarul de stat a reiterat că este importantă sincronizarea eforturilor autorităților publice și adoptarea unei poziții comune cu referire la acest subiect. De asemenea, oficialul a anunțat că în cadrul Ministerului Justiției s-a creat un grup de lucru ce ține de elaborarea și promovarea mecanismului de autentificare electronică a actelor, ceea ce va simplifica și eficientiza munca notarilor, precum și cu privire la taxele notariale.

Foto simbol

img22001118

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!