ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Militarii Armatei Naționale participă la un exercițiu multinațional

11:46 | 21.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 21 feb. /MOLDPRES/. Militarii Armatei Naționale participă, în perioada 5-26 februarie, la exercițiul multinațional „KFOR 30 Mission Rehearsal Exercise” care se desfășoară la Centrul de instruire de la Hohenfels, Germania, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Apărării, exercițiul are drept scop instruirea contingentelor de pacificatori care urmează să fie detașate în cadrul operațiunilor de menținere a păcii.

Militarii moldoveni execută misiuni de patrulare, controlul mulțimii şi pază a postului de observare mobilă, precum și cercetare genistică, pentru identificarea și evaluarea condițiilor de teren și neutralizarea obiectelor explozive în teritoriu.

La Exercițiul „Mission Rehearsal Exercise” participă militari din Albania, Armenia, Italia, Letonia, Macedonia de Nord, Statele Unite ale Americii.

Foto: MA

img22001266

img22001266

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!