ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 100 de treceri pietonale din capitală vor fi securizate zilnic de agenți de patrulare

17:28 | 21.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 21 feb. /MOLDPRES/. Conducerea Inspectoratului General al Poliției a anunțat astăzi că a dat start operațiunii „Pietonii în siguranță”, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în total, la nivel național vor fi securizate zilnic peste 660 de treceri pietonale, iar în capitală circa 100.

Operațiunea „Pietonii în siguranță” se va desfășura zilnic, în intervalul orei 07:30 – 08:30. La fel, în cadrul activităților de prevenire a accidentelor rutiere cu implicarea pietonilor, angajații poliției vor organiza ședințe de lucru cu reprezentanții autorităților publice locale, întreprinderilor responsabile de organizarea transportului rutier de mărfuri şi persoane, precum și cu administratorii instituțiilor de învățământ.

Potrivit datelor statistice, pe parcursul anului precedent, s-au produs 868 de accidente rutiere cu implicarea pietonilor, soldate cu 88 de persoane decedate și 806 traumatizate.

Foto: Poliția

img22001278

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!