ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șefa statului a participat la Conferința internațională MACRO 2022

20:47 | 23.02.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 23 feb. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a participat la Conferința internațională MACRO 2022, care a început astăzi, comunică MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

În mesajul de deschidere, șefa statului a vorbit despre domeniile de intervenție prioritare pentru dezvoltarea durabilă a țării noastre - migrația, securitatea energetică, tranziția verde, educația, digitalizarea, dezvoltarea regională și alte domenii esențiale.

Potrivit președintei, este vorba de intervenții complexe, scumpe și de durată în aceste domenii, dar care sunt esențiale pentru a da țării noastre o șansă la prosperitate. „Aceste acțiuni ale autorităților trebuie să se axeze pe nevoile și așteptările oamenilor și să asigure îmbunătățirea calității serviciilor și a vieții cetățenilor noștri. În același timp, este important să ne cultivăm, ca stat, reziliența în fața provocărilor și crizelor regionale și globale”, a subliniat șefa statului în mesajul adresat.

Maia Sandu a îndemnat cetățenii să contribuie la proiectul comun de construcție a viitorului țării noastre, prin muncă, implicare și idei pe care să le împărtășească cu alții. „Viitorul Republicii Moldova va fi așa cum avem curajul să ni-l imaginăm - și așa cum îl vom construi, împreună”, a menționat șefa statului.

Conferința MACRO întrunește, azi și mâine, politicieni, experți, lideri de opinie din țară și de peste hotare, care discută despre felul în care se poate dezvolta Republica Moldova.

Foto: Președinție 

img22001356

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!