ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Preşedintele Ucrainei a anunţat ruperea relaţiilor diplomatice cu Rusia

13:20 | 24.02.2022 Categorie: Externe

Kiev, 24 feb. /MOLDPRES/. Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunţat joi ruperea relaţiilor diplomatice cu Rusia, după agresiunea militară împotriva teritoriului ucrainean ordonată în zorii zilei de şeful statului rus, Vladimir Putin, transmite MOLDPRES cu referire la Reuters și Agerpres.

Zelenski a anunţat totodată că "duşmanul a suferit pierderi severe" şi le-a cerut cetăţenilor ruşi să iasă în stradă şi să protesteze împotriva războiului.

Totodată, Zelenski le-a transmis propriilor săi cetăţeni că va împărţi arme tuturor celor care le doresc şi că va anula sancţiunile împotriva tuturor cetăţenilor ucraineni care sunt gata să-şi apere ţara cu arma în mână.

Şeful statului ucrainean a încurajat totodată mediul de afaceri din ţară să pună la dispoziţia populaţiei bunuri şi servicii.

Rusia a lansat în zorii zilei de joi o invazie pe scară largă împotriva Ucrainei - terestră, aeriană şi navală -, cel mai mare atac al unui stat împotriva altui stat în Europa de după cel de-Al Doilea Război Mondial. 

Foto: digi24.ro

img22001382

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!