ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

OSCE îşi evacuează misiunea civilă din Ucraina

21:43 | 26.02.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 feb. /MOLDPRES/. În legătură cu evacuarea misiunii civile de monitorizare a OSCE din Ucraina, precizăm că vor fi evacuate pe cale terestră circa 300 de persoane, inclusiv 40 de cetățeni moldoveni. Intrarea majorității membrilor misiunii a început pe data de 26 februarie, ca urmare a imposibilității garantării securității pentru personalul acesteia în legătură cu războiul din Ucraina, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

Autoritățile Republicii Moldova acordă toată asistența necesară pentru buna desfășurare a acestei operațiuni, instituțiile statului fiind în contact permanent cu reprezentanți Organizației pentru Securitate și Cooperare din Europa. 

După sosirea reprezentanților OSCE în țara noastră, vor fi identificate căi pentru repatrierea cât mai grabnică a personalului în țările de origine, Moldova nefiind destinația finală pentru aceștia. 

Misiunea specială a OSCE de monitorizare în Ucraina este o misiune civilă, mandatul căreia a fost de a monitoriza și informa comunitatea internațională despre situația din Ucraina, inclusiv în zona conflictului din Donbas. Pe tot parcursul activității sale misiunea a jucat un rol esențial în observarea situației pe teren, raportarea incidentelor și altor evoluții relevante.

img22001474

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!