ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Protestele față de invadarea Ucrainei continuă în Rusia

19:36 | 27.02.2022 Categorie: Externe

Moscova, 27 feb. /MOLDPRES/. Peste 900 de protestatari care au participat la manifestații împotriva războiului din Ucraina au fost reținuți de poliția rusă duminică, 27 februarie, a anunțat grupul independent de monitorizare a protestelor OVD-Info. În total, peste 4.000 de protestatari au fost arestați în ultimele zile, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Proteste au avut loc în cel puțin 44 de orașe din Rusia, potrivit ONG-ului citat de The Guardian. Peste 4.000 de protestatari au fost arestați de la invazie, subliniind reprimarea disidenței de către Kremlin. Majoritatea protestelor de duminică au fost legate și de comemorarea uciderii lui Boris Nemțov, un opozant al lui Vladimir Putin, în urmă cu șapte ani.

Atacurile violente asupra Ucrainei au fost însoțite de bombardamente și tiruri de artilerie. Ele au avut ca țintă zonele marilor orașe Kiev și Harkov în noaptea de sâmbătă spre duminică. Un gazoduct a fost lovit de un atac în al doilea cel mai mare oraș - Harkov precum și un bloc de locuințe, o femeie căzând victimă.

Peste 200 de civili ucraineni au fost uciși până acum în atacurile forțelor rusești.

Foto: Reuters

img22001493

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!