ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rusia şi Ucraina au finalizat negocierile de pace şi vor organiza o a doua rundă

19:12 | 28.02.2022 Categorie: Externe

Gomel, 28 feb. /MOLDPRES/. Oficialii din Rusia şi Ucraina au încheiat luni discuţiile de pace şi se vor întoarce în capitalele lor pentru consultări suplimentare înainte de o a doua rundă de negocieri, a declarat consilierul prezidenţial ucrainean Mihailo Podoliak, citat de agenţia de presă RIA, comunică Reuters, preluată de Agerpres și MOLDPRES.

''Părţile au stabilit o serie de priorităţi şi teme care necesită anumite decizii" înainte de o a doua rundă de discuţii, a declarat Podoliak, citat de AFP.

Negocierile, care s-au desfăşurat în regiunea Gomel, la frontiera dintre Ucraina şi Belarus, în încercarea de a obţine o încetare a ostilităţilor în cadrul ofensivei ruse împotriva Ucrainei, s-au încheiat după cinci ore, a declarat Leonid Sluţki, unul dintre membrii delegaţiei ruse.

O nouă întâlnire va avea loc în zilele următoare, a precizat Sluţki, preşedintele Comisiei pentru afaceri externe din Dumă, pentru televiziunea rusă de stat, relatează EFE.

Foto: Reuters

img22001528

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!