ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președinta Maia Sandu a discutat cu șeful statului lituanian, Gitanas Nauseda

13:40 | 01.03.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 mar. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi o convorbire telefonică cu președintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, a relatat pentru MOLDPRES Serviciul de presă al istituției prezidențiale.

Dialogul s-a axat pe situația din regiune în materie de securitate, dar și pe efortul Moldovei de gestionare a crizei provocate de aceasta. În context, șefa statului și-a exprimat recunoștința pentru decizia Guvernului lituanian de acordare a unei asistențe financiare Republicii Moldova, în valoare de 750 de mii de euro, pentru gestionarea fluxului de refugiați ucraineni în țara noastră.

Președintele Nauseda a reiterat deschiderea statului lituanian de a oferi tot sprijinul necesar autorităților de la Chișinău, mai cu seamă în contextul ultimelor evoluții de securitate din regiune.

Foto: Președinție

img22001557

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!