ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe Nicu Popescu a avut o convorbire telefonică cu omologul georgian

17:08 | 01.03.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 mar. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a desfășurat astăzi o convorbire telefonică cu ministrul Afacerilor Externe al Georgiei, David Zalkaliani, informează MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

În cadrul discuției, diplomații au avut un schimb de păreri despre situația regională, dar și despre noul context regional creat în legătură cu situația de securitate din țara vecină. Totodată, a fost reiterat sprijinul ferm pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul granițelor sale recunoscute internațional.

„Am condamnat războiul declanșat de Federația Rusă contra Ucrainei, care constituie o încălcare gravă a normelor de drept internațional”, a menționat vicepremierul Nicu Popescu.

De asemenea, oficialii au discutat despre aspirațiile europene ale Republicii Moldova și Georgiei, reafirmând angajamentul ferm al celor două țări de a merge pe calea reformelor în vederea accelerări procesului de integrare europeană.

Foto: MAEIE

img22001563

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!