ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Zelenski a declarat că Putin vrea să distrugă istoria și conștiința națională a ucrainenilor

11:11 | 02.03.2022 Categorie: Externe

Kiev, 2 mar. /MOLDPRES/. Președintele Ucrainei Volodimir Zelenski a declarat miercuri că aproape 6.000 de soldaţi ruşi au fost ucişi în primele şase zile ale invaziei ruse şi că puterea de la Kremlin nu va putea să-i cucerească ţara cu bombe şi atacuri aeriene, informează Reuters, preluată de G4Media și MOLDPRES.

Cu privire la atacul rus asupra Complexului memorial al Holocaustului de la Babyn Yar, locul unde trupele germane de ocupaţie şi colaboraţioniştii lor ucraineni au masacrat evrei, Zelenski a spus: "Acest atac demonstrează că pentru mulţi oameni din Rusia Kievul nostru este total străin. Ei nu ştiu absolut nimic despre Kiev, despre istoria noastră. Însă ei au cu toţii ordinul de a ne distruge istoria, de a ne distruge ţara, de a ne distruge pe noi toţi", a spus Zelenski într-un mesaj video.

Liderul de la Kiev a făcut totodată apel la evreii din întreaga lume "să nu rămână tăcuţi".

Începând cu ziua de 24 februarie, Rusia bombardează zilnic orașele ucrainene.

Foto: Reuters

img22001583

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!