ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu a discutat cu reprezentanții misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldov

17:17 | 03.03.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 3 mar. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a desfășurat astăzi o conversație în format de videoconferință cu reprezentanții misiunilor diplomatice acreditate în Republica Moldova, în cadrul căreia diplomații au discutat despre eforturile țării noastre de a face față fluxului tot mai crescut de refugiați din Ucraina, relatează MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE. 

Șeful diplomației Republicii Moldova a accentuat că solidaritatea poporului nostru față de vecinii ucraineni a însemnat și primirea a peste 133.000 de oameni - de la începutul războiului și până în dimineața zilei de azi - dintre care peste 63.000 de persoane (inclusiv 23.000 de copii) fiind găzduite în acest moment în comunitățile și familiile din întreaga țară.

„Ne-am exprimat cea mai înaltă apreciere pentru generozitatea cetățenilor noștri și, în același timp, am mulțumit și pentru asistența oferită de către Austria, Croația, Danemarca, Finlanda, Franța, România, Grecia, Lituania, Regatul Țărilor de Jos, Suedia și Turcia”, a menționat vicepremierul Nicu Popescu. 

În contextul în care sistemele noastre naționale sunt supuse unui test major de a oferi asistența necesară și atenuarea nevoilor celor care evadează războiul din Ucraina, oficialul moldovean a lansat apelul pentru toate țările europene să-și deschidă ușile celor care caută un refugiu. 

„Continuăm să lucrăm împreună la găsirea soluțiilor pentru această criză umanitară fără precedent din regiune”, a adăugat ministrul Nicu Popescu.

Foto: MAEIE

img22001652

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!