ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul pentru reintegrare a avut o întrevedere cu Avocatul Poporului și Avocatul Poporului pentru drepturile copilului

18:14 | 04.03.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 4 mar. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru reintegrare Oleg Serebrian a avut astăzi o întrevedere de lucru cu Ceslav Panico, Avocatul Poporului (Ombudsman) și Maia Bănărescu, Avocatul Poporului pentru drepturile copilului, transmite MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

În cadrul discuțiilor a fost efectuat un schimb de opinii și punctate prioritățile instituționale comune asupra unor aspecte ce țin de apărarea drepturilor omului în regiunea transnistreană cu accent pe protecția drepturilor copilului, activitatea reprezentanței Oficiului Avocatului Poporului în localitatea Varnița, precum și  prioritățile stabilite pentru activitatea Grupurilor de lucru pentru drepturile omului. 

A fost evidențiată importanța menținerii și dezvoltării cooperării interinstituționale orientate spre soluționarea problemelor grave privind respectarea drepturilor omului pe teritoriul necontrolat de către autoritățile constituționale, antrenând societatea civilă de pe ambele maluri ale Nistrului și partenerii externi ai Republicii Moldova.

Foto: Biroul politici de reintegrare

img22001693

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!