ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul nu prevede să reducă preţul la accize pentru produsele petroliere

17:48 | 09.03.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 9 mar. /MOLDPRES/. Guvernul nu prevede să reducă preţul la accize în contextul scumpirii fără precedent a produselor petroliere, pentru că acest lucru ar fi ineficient. Declaraţia a fost făcută astăzi de prim-ministrul Natalia Gavriliţa, la conferinţa de presă de după şedinţa Executivului, transmite MOLDPRES.

„O reducere a preţurilor la accize va fi foarte repede compensată de alte creşteri, de aceea Guvernul va examina un program de măsuri ţintite, pentru categoriile mai vulnerabile”, a spus Gavriliţa.

Premierul a explicat că, în acest sens, Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare va elabora un program de susţinere pentru producătorii agricoli, foarte necesar în lucrările de primăvară. Respectiv, Ministerul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale va veni cu opţiuni pentru transportatori, care să le uşureze situaţia. „Pentru consumatorii simpli de carburanţi, adică pentru proprietarii de maşini, putem veni doar cu măsuri de sprijin a activităților economice, majorarea salariilor etc.”, a precizat oficialul.

Referindu-se la criticile aduse Guvernului privind restricţiile la exportul porumbului, altor produse cerealiere, prim-ministrul a declarat că s-a procedat în baza cifrelor oficiale, prezentate de producători.

„Înseamnă că anterior s-au anunțat cifre ce nu corespund realității, iar noi am luat decizia ghidându-ne de informaţia pe care o aveam. Acum se descoperă că stocul e mare, că nu e în beneficiul producătorilor, mai ales a celor mici. Vom reveni asupra subiectului, ținând cont de starea de lucruri reală din sector”, a relevat şefa Cabinetului de miniştri.

img22001803

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!