ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Bender s-a desfășurat ședința săptămânală a Comisiei Unificate de Control

17:44 | 10.03.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 mar. /MOLDPRES/. Membrii Comisiei Unificate de Control s-au întrunit astăzi la Bender, reluând discuțiile inițiate săptămâna trecută, cu abordarea subiectului privind impactul situației din regiune asupra funcționalității mecanismelor de menținere a păcii pe râul Nistru, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Părțile nu au atins consensul pentru formarea ordinii de zi, fapt pentru care ședința săptămânală a fost din nou amânată. 

Totodată, pentru a identifica soluții care ar permite continuarea activității CUC, s-au purtat consultări între cei trei copreședinți ai Comisiei si reprezentanții Ucrainei și ai Misiunii OSCE. 

Pe durata convorbirilor, delegația Republicii Moldova a întreprins măsuri pentru a exclude politizarea activității Comisiei Unificate de Control și a nu admite atragerea componentei militare a misiunii de pacificare în dispute politice. 

La propunerea Delegației Federației Ruse, părțile au convenit să desfășoare consultări suplimentare, Comisia urmând să se întrunească peste șapte zile.

Foto: Biroul politici de reintegrare

img22001847

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!