ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MEC: Peste 100 de elevi din ţară sunt infectați cu COVID-19

11:07 | 14.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 14 mar. /MOLDPRES/. Peste 100 de elevi din treptele de învăţământ primar, gimnazial şi liceal s-au infectat săptămâna trecută de COVID-19. Datele au fost anunțate astăzi de către Ministerul Educației și Cercetării (MEC), transmite MOLDPRES.

Potrivit situației epidemiologice la data de 14 martie, în instituțiile de învățământ din Republica Moldova numărul elevilor testați pozitiv cu COVID-19 constituia 112 persoane. De asemenea, s-au infectat cu noul coronavirus 54 de cadre didactice și 12 angajați auxiliari.

În grădinițele din țară au fost înregistrate, în aceeași perioadă, 17 cazuri de infectare în rândul micuților, iar 17 educatori și 9 angajați auxiliari au prezentat teste pozitive la COVID-19.

În prezent, în carantină se află o grădiniță, 45 de clase şi 13 grupe de grădiniţă.

Conform sursei citate, până la ora actuală, rata de vaccinare a cadrelor didactice din învățământul primar, gimnazial și liceal constituie 84,51%. Cea mai mare rată de imunizare este în învățământul profesional tehnic (86,82%), iar cea mai mică – în învățământul preșcolar (76,46%).

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!