ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu ministrul de Externe al Italiei

14:38 | 15.03.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 mar. /MOLDPRES/. Securitatea din regiune și impactul umanitar, economic și social al războiului din Ucraina au fost discutate astăzi în cadrul unei întrevederi a prim-ministrei Natalia Gavrilița cu Luigi di Maio, ministru al Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale al Republicii Italiene, aflat în vizită oficială în țara noastră, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Cei doi oficiali și-au exprimat speranța cu privire la identificarea cât mai rapidă a unei soluții pașnice care să conducă la încheierea ostilităților din țara vecină.

Natalia Gavrilița a mulțumit autorităților italiene pentru deschiderea de a oferi suport țării noastre în contextul unui flux fără precedent de refugiați. Totodată, prim-ministra a pledat pentru creșterea suportului extern, având în vedere nevoia de a menține stabilitatea politică și financiară.

Ministrul Afacerilor Externe și Cooperării Internaționale al Republicii Italiene a transmis felicitări Guvernului Republicii Moldova pentru modul în care a gestionat fluxul de refugiați și mulțumiri pentru facilitarea tranzitului cetățenilor italieni veniți din Ucraina. Luigi di Maio a reafirmat totodată solidaritatea Italiei cu Republica Moldova. 

Natalia Gavrilița a subliniat aspirațiile europene ale țării noastre. „Dorim să ne dezvoltăm într-un mod care să asigure convergența cu țările din Uniunea Europeană”, a spus prim-ministra. 

La rândul său, ministrul italian a declarat că aspirația țării noastre de a deveni membră a Uniunii Europene este „întru totul legitimă”. În acest sens, Luigi di Maio a vorbit despre necesitatea implementării depline a Acordului de Asociere. „Vă puteți baza pe ajutorul nostru”, a asigurat oficialul Italian.

Foto: Guvern

img22001953

img22001953

img22001953

img22001953

img22001953

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!