ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 1 600 ha de teren au fost distruse de incendii de vegetație

10:46 | 16.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 16 mar. /MOLDPRES/. Peste 1 600 de hectare de teren au fost distruse în ultimele 24 de ore de incendii de vegetație, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor IGSU, pe parcursul ultimelor 24 de ore pompierii au intervenit în 145 de misiuni de lichidare a focarelor de vegetație uscată. Cele mai răspândite focare au fost înregistrate în localitatea Slobozia-Horodiște din raionul Rezina, unde focul a nimicit 60 de hectare de iarba uscată. Câte 100 de hectare au fost distruse la Edineț, precum și în raionul Florești.

Angajații IGSU au intervenit pentru a stinge 60 ha de vegetație în raionul Fălești, satul Ilenuța, 70 ha în localitatea, Nicolaevca, raionul Sângerei și 25 ha de teren au fost compromise de foc la Salcia, raionul Taraclia. Totodată, la Mihuleni, raionul Șoldănești flăcările au afectat o suprafață de 280 ha de teren cu vegetație uscată.

În acest context, IGSU atenționează populația că focarele de ardere se răspândesc cu repeziciune pe arii extinse, în special în condiții de umiditate redusă și vânt. Oamenii sunt rugați să nu aprindă gunoiul menajer și vegetația, în preajma spațiilor agricole, forestiere, dar și a celor de locuit, pentru a preveni incendiile şi extinderea acestora.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!