ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Italia ar putea oferi Republicii Moldova o tabără de câmp pentru refugiați

09:53 | 17.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 17 mar. /MOLDPRES/. Italia ar putea oferi țării noastre o tabără de câmp pentru refugiați complet funcțională și ar putea delega o echipă de specialiști care ar acorda suport pentru instalarea acesteia. Anunțul a fost făcut de membrii echipei de protecție civilă a Uniunii Europene, în cadrul unei întrevederi cu conducerea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență /IGSU/, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al IGSU, conducerea Inspectoratului a abordat aspecte ce țin de funcționalitatea centrelor provizorii pentru refugiați, dar și asistență care poate fi oferite pentru confortul acestora. În cadrul ședinței, echipa de protecție civilă a comunicat că Italia ar putea oferi o tabără de câmp pentru refugiați complet funcțională. Mai mult, aceștia ar putea delega o echipă de specialiști care ar acorda suport pentru instalarea taberei și funcționalitatea acesteia. Conducerea IGSU a specificat că această oportunitate ar putea rămâne ca o soluție de rezervă în cazul majorării numărului de refugiați pentru zona de nord sau centru a țării.

La momentul actual, IGSU gestionează activitatea logistică a trei centre provizorii de refugiați stabilite în localitatea Palanca, Ștefan Vodă, Giurgiulești, Cahul, dar și Pârlița, raionul Fălești. Fiecare centru are capacitatea de 500 de locuri.

Foto: IGSU

img22002016

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!